Nieuwsbrief Januari

Lieve Leden,

Hierbij de nieuwsbrief van januari 2018. De maand stond natuurlijk vooral in het teken van de Na-IK, maar ook de Dies van Cyclades werd deze maand gevierd. Wij als bestuur hebben weer ons best gedaan om deze gebeurtenissen mooi voor jullie samen te vatten. Veel leesplezier!

Open borrels Na-IK
Nadat iedereen volledig was uitgerust tijdens de kerstvakantie, was het tijd voor onze open borrels. Altijd een bijzondere periode, want wekenlang trekken verschillende commissies alles uit de kast om een succesvolle avond neer te zetten. Daarnaast hult de Publiciteitscommissie (PC) zich in het mooie Cycladiaans blauw en is onze sociëteit iedere avond tot in detail versierd.

Dit jaar had onze eigen Prorector Suzanne alles tot in de puntjes gepland en zo een indrukwekkend programma in elkaar gedraaid. We gingen van start met een Polaroid Party, gevolgd door het spraakmakende Tequilafeest. Nog nauwelijks bijgekomen, stonden de volgende dinsdag de teams voor het Bierpong toernooi alweer klaar. De vrijdag daarna konden we onze (alcoholische) vitamines een beetje aanvullen tijdens de Ananas party, om vervolgens onze stembanden te testen tijdens de Sangco avond. Deze geweldige maand werd afgesloten door het disco-inferno feest. Wij vonden het ontzettend geslaagd en we nemen aan de potentiële leden ook, want we hebben ook dit jaar een ruime Na-IK!

Dies Natalis 2018
De 57e verjaardag van ons aller Cyclades werd dit jaar gevierd in het schone Haarlem, iets wat helaas vroegtijdig verklapt was. Na een kort ritje met de trein kwamen we aan op bestemming en begaven we ons naar het Dolhuys, het museum van de geest, waar menig Cycladiaan eens ging testen wat er speelt in die hersenpan van ze en verteld werd over de geschiedenis van geesteskwalen en de ‘behandeling’ hiervan. In de avond werd er heerlijk gegeten bij restaurant het Pakhuis en ter afsluiting probeerden we naar een café met live muziek te gaan, waar de band niet kwam opdagen helaas, maar alsnog hebben we gezellig nog eventjes kunnen borrelen en konden we terugkijken op een geslaagde dag!

Helden van de Na-IK
Afgelopen week heeft de Na-IK plaats gevonden en wat was het een feest! De Na-IK’ers werden meteen in het diepe gegooid en moesten na een rondje oefenen hun zangskills laten zien met het Cantoraat. In het begin was het allemaal nog een beetje spannend maar met de dirigerende hulp van onze ex-rector kwam het helemaal goed. De soos stond zelfs versteld van hun talent. Op woensdag was het grappen en grollen met het Ikea spel. Deze editie zijn er korte sitcoms opgenomen in knusse woonkamers, is de liefde verklaard aan een medewerker en hebben de teams heel wat punten verzameld! Toen werd het tijd voor één van de leukste (of dronken) avonden tot dat punt van de week: uitgaan op donderdag. De avond werd gestart met shotjes die in lichterlaaie werden gezet en vervolgens verorberd door onze Na-IK’ers en Cycladianen. Uiteindelijk hebben we de avond dansend afgesloten en was het een prachtige voorzet naar het Weekend.

Na-IK weekend
Na een week vol feesten streken we met z’n allen neer in Beverwijk om de week in stijl af te sluiten. Meteen op de vrijdag lukte dit velen al: na een potje True American dat er hard aan toe ging en 12 kratten bier waren er al wat nieuwe liefdes ontstaan in de gangen van het scoutinghuis. Na de volgende ochtend op te staan uit de dood vertrok iedereen om Beverwijk te gaan scouten. Menig Cycladiaan en Na-IK'er trof elkaar in de wereldberoemde Bazaar om spullen te kopen voor het feest die avond. Toen de zaterdagavond dan écht begon begaf iedereen zich na het opbouwen van een flinke bodem naar de slaapzaal om zich te vermommen als zijn/haar favoriete superheld. En wat een prachtig scala kwam er langs: Jerry had zijn Totally Spies bij zich, Waluigi en man met Warioshirt dabten de night away en een verdwaalde jongen met een tandenborstel nam deel aan een wet T-shirt contest met lenzenvloeistof. Al met al een weekend om niet te vergeten maar ach, dat gebeurt toch stiekem wel na een traytje bier.

Liefs,
Senaat Noordhuis

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen