WELKOM IN AMSTERDAM

Welkom bij Cyclades

WIL JIJ OOK HET MEEST UIT JE STUDENTENTIJD HALEN?

Geen ontgroening, wel tradities

Ben jij als Amsterdamse student op zoek naar ongedwongen gezelligheid?
Dan is Cyclades de perfecte vereniging voor jou!

Cyclades is al meer dan een halve eeuw een studentenvereniging gevestigd in hartje Amsterdam en elke week wordt er op dinsdag en vrijdag geborreld op onze sociëteit aan de Prinsengracht. We hebben geen ontroeningsperiode of aanwezigheidsplicht maar wel een onvergetelijke introductie en borrels tot diep in de nacht. Bij ons kan je jouw studententijd verrijken met feestjes en veel activiteiten maar ook is er ruimte om je te ontwikkelen in de vele commissies!

Cyclades is een middelkleine verenigingen in Amsterdam met ongeveer 150 leden, wat betekent dat je iedereen goed kan leren kennen. Om dat te bereiken wordt er in september en februari een introductieweek georganiseerd met iedere avond geweldige activiteiten en aansluitend een groots introductieweekend! In augustus en september is er voor iedereen de mogelijkheid om bij ons een biertje te komen doen en zelf te ervaren hoe goed de sfeer is. Zie je dan!

Agenda open borrels

Kom ons ontmoeten, we verwelkomen je graag met een gratis biertje

Dinsdagen

Shotjesfeest

Borrel met 3D-twister!

'Glow in the Dark'-feest

Vrijdagen

Karaokeborrel

'Rad van Fortuin'-borrel

Het Hemelse Feest

Sociëteit KPATHP

Borrelen aan de Prinsengracht

Cyclades heeft een eigen sociëteit en pand aan de Prinsengracht 181. Hier borrelen, eten, vergaderen, wonen en feesten wij iedere week. Het sociëteitsbestuur zorgt voor meer dan genoeg bier en ons eigen Tappersgilde laat de glazen vakkundig volstromen. Op dinsdagen eten de leden samen voor de borrel een heerlijke zelfgekookte, goedkope maaltijd gemaakt voor leden, door leden. Tijdens het eten kunnen de leden ook naar hartelust de onderlinge banden versterken.

Tijdens Koningsdag en Gaypride zijn de deuren van de sociëteit open voor heel Amsterdam. Tijdens deze dagen is de KPATHP het middelpunt van alle gezelligheid in Amsterdam en wordt het bij ons altijd een mooi feestje!

Ook is er de mogelijkheid om boven de sociëteit te wonen in ons eigen Grachtenpand. Voor de bewoners van het bovenhuis voelt Cyclades dus niet alleen als thuis, maar is dat het ook!

koningsdag.png

Bij Cyclades heb je altijd een goed gevulde agenda

praag.png

Cyclades komt iedere dinsdag en vrijdag samen, maar dat zijn niet altijd gewone borrels. Onze 26 commissies organiseren allerlei activiteiten om ervoor te zorgen dat een gewone borrel naar een hoger niveau word getild. Zo zijn er bier- en wijn proeverijen, karaokeavonden (altijd met sangria naar eigen recept, om de stembanden los te laten komen), exotische etentjes, pubquizen, cocktailworkshops en nog veel meer. Of ze organiseren een uitje, naar een museum of tentoonstelling bijvoorbeeld, of een ritje door de stad met een partybus.

Hoewel er in Amsterdam meer dan genoeg te beleven is, zoekt Cyclades het graag verder op. Met reisjes naar zowel de zon als de sneeuw, en liftweekend naar een Europese stad zijn wij zeker een reislustige vereniging te noemen! Ook maken wij graag ons eigen land onveilig: op de Cycladesweekendjes genieten wij van biertjes, marshmallows bij het kampvuur en van elkaars gezelschap. Sportende Cycladianen kunnen meerdere weekenden per jaar hun hart ophalen: van onze deelname aan de Batavierenrace, de grootste studentenhardloopwedstrijd van de Benelux, maken wij een mooi weekendje weg en ook zeilen wij ieder jaar sinds onze oprichting in 1961 een paar dagen door Friesland.

Studie

Want daarvoor zijn we natuurlijk naar Amsterdam gekomen

Je studie hoeft niet te lijden onder lidmaatschap van Cyclades. Integendeel, uit onderzoek van de LKvV blijkt dat studenten die lid zijn gemiddeld sneller hun studie afronden, door onder andere de verhoogde sociale druk en omdat leden vaak samen studeren.

Omdat Cyclades geen aanwezigheidsplicht heeft, is het ook prima als je een keertje niet naar een activiteit komt. Wanneer je bijvoorbeeld tijd neemt om te leren voor een tentamen, zullen we je missen maar het wel begrijpen. We zijn immers allemaal studenten.

Lid worden bij Cyclades is ook goed voor na je studie. In de vele commissies leer je vergaderen, samenwerken, evenementen organiseren, en op de borrels leer je spreken voor groepen en breidt je ook nog eens je netwerk uit. Zeker nu bedrijven steeds meer kijken naar de persoon achter het diploma zijn dit hele mooie punten om op je CV te hebben staan.

..

Introperiode

Een week vol nieuwe vriendschappen

12071568_920455401382391_59864760_n.jpg

Wanneer je lid word van Cyclades wil je natuurlijk wel jouw mede-eerstejaars leren kennen. Om dat te bereiken en om je Cycladescarrière meteen goed te beginnen worden er twee introductie- en kennismakingsweken georganiseerd. Deze vinden plaats in september en februari. Beide weken bestaan uit iedere avond toffe activiteiten zoals een kroegentocht of stadsspel en het weekend gaan wij samen weg naar een geheime locatie voor het weekend om de week groots af te sluiten.

Omdat je doordeweeks alleen 's avonds bezig bent kan je gewoon naar colleges gaan. En er zijn natuurlijk geen ontgroeningen, want ook zonder narigheid kan je vrienden voor het leven maken. Je kunt je inschrijven voor deze introductie- en kennismakingsweek door het inschrijfformulier in te vullen op een open avond. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan is het mogelijk om je online in te schrijven voor de week. Hiervoor moet je de link aanklikken onder de kop Lid Worden! Voor vragen mail dan naar info@sv-cyclades.nl. Let wel, je kan alleen lid worden als je bij deze week aanwezig bent.

Vragen?

Neem gerust even contact op met de Senaat, of kom een keer langs

info@sv-cyclades.nl