Slechte internetverbinding irritatie veel studentenhuizen

Veel studentenkamers zijn gehuisvest in oudere gebouwen; vooral herenhuizen en huizen waarbij de afstanden tussen de kamers groot zijn. De afstand tussen de meterkast, waar vaak de modem zich bevindt is voor veel studentenkamers groot. Het is dan ook een bekend fenomeen dat het bereik van het internetsignaal in veel studentenhuizen te wensen over laat. De ergernis is groot, want internet is niet meer weg te denken tijdens de studie. Onderzoek doen, documenten delen, contacten leggen en vele zaken meer verlopen vandaag de dag vooral via het wereldwijde web. Een stabiele en snelle internetverbinding en abonnement zijn daarom essentieel. Gezien het belang hiervan, delen we graag een aantal tips.


Positioneer de modem indien mogelijk strategisch in huis

Indien mogelijk is het verstandig om de modem zo centraal mogelijk in huis te plaatsen, zodat het signaal voor iedere bewoner het meest eerlijk wordt verdeeld. Eventueel is de modem met een langere kabel te verplaatsen naar een zo optimaal mogelijke locatie. Verwijdere daarnaast alle objecten in de weg die het signaal kunnen belemmeren


Maak gebruik van een versterker

Wanneer het signaal van het internet et zwak wordt kan deze aanzienlijk worden versterkt met een versterker. Bij sommige internetproviders wordt deze kosteloos aangeboden bij het abonnement. Ook is zo’n versterker los te koop voor enkele tientjes bij de elektronicaspeciaalzaak. Hiermee kan het probleem va neen zwak signaal in één klap worden verholpen.


Controleer de snelheden die realiseerbaar zijn op jouw adres

Het kan zo zijn dat je een prijzig internetabonnement hebt afgesloten waarbij hoge snelheden zijn belooft. Deze worden door de providers vaak ook wel geleverd, maar wanneer de techniek en infrastructuur op jouw adres niet toereikend zijn, zal de werkelijke snelheid een stuk lager uitvallen. Je kan hiervoor terecht bij www.laagsteprijswijzer.nl waarbij je de postcode kan invoeren. Vervolgens zie je een overzicht met aanbieders en hun abonnement. Wanneer je met de muis op het abonnement houdt zie je niet alleen de beloofde internetsnelheid, maar ook wat de realistische verwachting is van snelheden die op jouw adres zullen worden kunnen gehaald. Zo betaal je niet onnodig teveel voor je abonnement. Je kan er ook een eenvoudig vergelijk maken tussen goedkope internet aanbieders en eventueel ook tv en telefonie aanbieders. De tarieven van bijvoorbeeld KPN en Ziggo enerzijds lopen sterk uiteen van budgetspelers als Tele2 en Telfort anderzijds.


Controleer de hoeveelheid gebruikers

 Wanneer je in een groot studentenhuis woont met veel huisgenoten dan is het logisch dat er veel personen inloggen op het netwerk. Deze wordt dan zwaardere belast waardoor de snelheid ook omlaag kan gaan. Denk hierbij niet alleen aan de pc of latop, maar zeker ook tablets en smartphones. Vaak gaat dit onbewust, maar dit heeft ook zijn weerslag op de snelheid. Neem dit absoluut in overweging bij de snelheden van het internetabonnement. Let daarbij dus wel op wat er technisch mogelijk is op jullie adres. Hoe meer gebruikers, hoe hogere snelheid er in beginsel nodig is om traag internet te vermijden. Eventueel is een tweede abonnement natuurlijk ook nog een optie.