Nieuwsbrief Maart

Lieve Leden,
We hebben weer hard gewerkt aan deze vijfde editie van onze nieuwsbrief, met onderstaand resultaat. Veel leesplezier!

Eerstejaarsetentje
Nu onze vereniging naast een leuke hoofd IK ook een sprankelende Na-Ik rijker is, werd het hoog tijd voor het jaarlijkse Eerstejaarsetentje. De aanmeldingen stroomden binnen en de Senaat maakte zich op voor een middag vol hakken, roeren, snijden en bakken. Gelukkig zijn we een hoop kookcommissieleden rijk, dus de voorbereidingen liepen strak volgens schema. Ongeveer acht winkelmandjes en een paar tientjes over budget verder, verlieten we de winkel met tassen vol lekkernijen. We begonnen direct met het klaarmaken van een uitgebreid driegangendiner en voor we het wisten druppelden de eerste leden al binnen. Met wat hulp werden de tafels neergezet en werden alle hoeken van de sociëteit gebruikt om iedereen een plekje te kunnen geven. Toen iedereen eenmaal kon aanvallen, barstte het feestmaal los en onder hartelijke hmms en aahhs liet men weten dat het blijkbaar een geslaagde maaltijd was. Toen we ons als bestuur in een hoekje verzamelden om de creaties te verorberen, namen we even de tijd om deze groep vol enthousiaste en gezellige mensen in ons op te nemen. Met volle overtuiging konden we zeggen dat we stuk voor stuk ontzettend blij zijn met deze nieuwe aanwinsten van Cyclades!

Sine Regno
Kleine studenten worden ooit groot, en dan is het als bestuur de taak om los te kunnen laten, vrijheid te kunnen geven en vertrouwen te kunnen hebben. Daarom besloot Senaat Noordhuis het zootje ongeregeld één borrelavond alleen op de sociëteit achter te laten. Nagelbijtend zat het bestuur deze Sine Regno uit, met een livestream van 112meldingen.nl op de achtergrond en het bovenhuis op de speed dial. Maar gelukkig is alles goed gegaan.

Maar waarom waren papa's en mama's Noordhuis eigenlijk weg? Wel, de Senaat nam een weekendje vrij om te genieten van hun vakantie in een legendarisch vakantiepark. Hier kon de Senaat eindelijk alles doen wat ze wilden. Dus er werd voornamelijk veel gedronken en spelletjes gespeeld. Toen op maandag dan toch de zonnestralen zich een weg door de gordijnen boorden en de katerige bestuursleden verblindden, wachtte hen nog een fantastische dag in de Efteling.

Senaatsfeest
Al maanden keken we uit naar Het Moment dat het tijd was voor ons Senaatsfeest. Op ons weekendje weg konden we eindelijk de benodigde beelden schieten voor het prachtige promotiefilmpje. Na al het voorbereiden op de avond zelf waren we al erg moe, waardoor het om half twaalf al aanvoelde alsof het half vier was. Zo hebben de Senaatsleden een vrij kort, maar erg geslaagd feest meegemaakt. Gelukkig hebben we vernomen dat het laatste deel van de avond ook heel gezellig was.

Debatavond Politico en Liber
De gemeenteraadsverkiezingen mochten natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, dus hadden Liber en Cyclades de handen ineen geslagen om een debat op poten te zetten. Oorspronkelijk zou het op onze sociëteit plaatsvinden, maar door omstandigheden moest het verplaatst worden naar een nieuwe locatie. Op deze nieuwe, intieme setting kruisten vertegenwoordigers van D66, GroenLinks, VVD, Piratenpartij, PvdA, PvdD en Bij1 de degens over twee stellingen, namelijk dat kraken een goede oplossing voor het woningtekort is en dat de binnenstad autovrij moet worden. Ondanks dat links meer vertegenwoordigd was viel er genoeg te onderscheiden en hebben de partijen kunnen laten zien waar ze voor staan. Achteraf bleven er nog een paar gezellig plakken om een biertje te doen en kon er niet anders gezegd worden dan dat het een geslaagde avond was!

De eerste VrijMiBo
Op vrijdag 23 maart hebben wij één van de vele ideeën uit ons beleidsplan tot uitvoering gebracht. Op deze middag, welke nu al met dikgedrukte letters in de geschiedenisboeken der S.V. Cyclades staat, heeft namelijk onze eerste VrijdagMiddagBorrel a.k.a. VrijMiBo plaatsgevonden. De planning was niet ideaal (veel oudere leden schenen op wintersport te zijn of te gaan), en daardoor de opkomst ook niet, maar de middag/avond was zeker geslaagd. De Senaat heeft een kleine anderhalf uur zichzelf moeten vermaken, maar uiteindelijk begonnen er toch mensen binnen te stromen. Er is gelachen, er is gepraat, er is pizza gegeten en er is voor tien man meer speciaalbier gedronken dan op een gemiddelde soos avond. Kortom, dit smaakt naar meer!

Wat er komen gaat
Aanstaande vrijdag start het liftweekend! Het wordt een race naar de eindbestemming die voor nu nog geheim is. De commissie heeft een leuk weekend gepland met een mooi hostel, leuke activiteiten en samen dineren op zaterdag. Dan hebben we volgende week 13 april een ALV van het SVEV jaarverslag. De SVEV beheert ons pand en daarmee ook een hoop geld. Op deze ALV laat de SVEV zien hoe al hun moneys verdeeld worden. Tot slot komt Koningsdag er ook aan! Op 26 en 27 april is het feest op de soos! Dankzij een aantal helden die de commissie in zijn gegaan, kunnen we ook dit jaar een mooi feest neerzetten.

Liefs,
Senaat Noordhuis

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen