Nieuwsbrief Februari

Lieve Leden,

Voor jullie de nieuwsbrief van de maand februari 2018. Het was een maand vol liefde, eten, drinken en vergaderingen. Wij als bestuur hebben weer ons best gedaan om deze gebeurtenissen mooi voor jullie samen te vatten. Geniet ervan!

ChoKoCo’s Valentijn
Love is in the air! Na weer een jaar aan opgekropte hartenlust was eindelijk de dag daar waar dit allemaal par du course is. Onze eigen Cupido bracht menig romanticus/romantica in vuur en vlam en vervulde zijn rol als heraut van de passie. Cycladiaan na Cycladiaan mocht een roos ontvangen met elk een liefdesverklaring, om te koesteren en lief te hebben. Voor eeuwig. Mijn roos is inmiddels dood, how ‘bout you?

Goedkeurings ALV
In een serie van spetterende ALV's was er ook de goedkeurings-ALV, die normaal gesproken meer een formaliteit is. Er werd last minute een PowerPoint in elkaar gedraaid met glitterplaatjes en heftige transitie animaties. Gelukkig mocht iedereen lid worden en werd de vereniging weer veel nieuwe leden rijker. Ook werd op deze ALV de verhoging van de bierprijs besproken. Tot ieders verbazing zag iedereen de noodzaak van een verhoging naar 1,40 in en was er bijna een unanieme stem voor. Waardoor ons aller Amstel nu toch echt 1,40 kost.

N&A diner: ‘alles op een stokje’
Op 20 februari vond het derde N&A diner van het jaar plaats. Voor dit diner had N&A het creatieve plan opgevat om al het eten van de avond op stokjes te presenteren, wat met 28 aanmeldingen een flinke uitdaging werd. Het resultaat zag er leuk uit en naar verluidt vond iedereen het ook lekker (vooral de geïmproviseerde chocoladefondue viel in de smaak), maar de commissie kan voorlopig geen satéprikkers meer zien.

BLV
Alweer twee weken geleden vond de BLV van de Na-IK plaats. Alle Na-IK’ers waren aanwezig en allemaal zijn zij geïnaugureerd tot Cycladiaan, nogmaals gefeliciteerd! Naast de inauguratie hebben de Na-IK’ers deze avond ook een spetterende, enerverende, en vernieuwende act neergezet waar wij met zijn allen hard om hebben gelachen. Het officiële gedeelte van de avond was dus zeer geslaagd.

Voor het officieuze gedeelte van avond, oftewel de borrel na de BLV, kan diezelfde bewoording gebruikt worden. Er is veel gebabbeld, veel gedronken, veel gedanst en veel gezongen. Een perfecte Cyclades avond dus. Ook hierbij een kleine shoutout naar de nieuwste aanwinsten van Cyclades, want zover wij ons het kunnen herinneren zijn de meesten tot het einde gebleven!

Bierproeverij
Dinsdag 27 februari hadden de helden van het Tappersgilde een selectie overheerlijke speciaalbiertjes voor ons klaargezet om te proeven. Ieder biertje werd geïntroduceerd en vervolgens was het aan de Cycladianen om de smaak te beoordelen. We begonnen met wat lichte varianten en eindigden met de zwaardere biertjes. Er zijn 5 bieren aan bod gekomen: Flink van Brouwerij ‘t IJ, Chouffe soleil, Jopen Ongelovige Thomas, Kasteel Tripel en als klap op de vuurpijl een Brugse Zot Dubbel! Aan het einde van de proeverij was iedereen het wel eens dat de Brugse Zot het lekkerst was. Maar goed, er waren die avond al wel wat drankjes achterovergeslagen, dus hoe betrouwbaar het eindoordeel nou echt was...?

Wat komen gaat
Ook de komende maand zit weel volgepland met geweldige activiteiten. Zo wordt er morgen afgetrapt met een themafeest van Dizzi, terwijl de Senaat van haar Sine Regno aan het genieten is. Het belooft een groot feest te worden, want als de kat van huis is... Vervolgens hebben de Cycladianen een week om te herstellen van het dansen op tafels, want dan staat er een nog groter feest op de planning, namelijk het Senaatsfeest. Het thema is nog geheim, maar ik kan alvast beloven dat het een geweldige avond gaat worden. Gelukkig zorgt de Politico voor wat intellectuele discussies door samen met Liber een kraterdebat te organiseren. Daarbij houdt de Competicie ons zoals altijd een beetje fit en verfijnen we onze kroegkunsten bij een avond poolen. Later in de maand komt de Politico opnieuw in actie met het organiseren van een avond geheel in het thema van de gemeenteraadsverkiezingen. Om maart uiteindelijk te eindigen met een avond georganiseerd door de sterke, onafhankelijke Kuria vrouwen.

Liefs,
Senaat Noordhuis

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen