Over Cyclades

Cyclades is een Amsterdamse studentenvereniging met leden van diverse studierichtingen van zowel het HBO als de universiteit. We organiseren het hele jaar door activiteiten. Zo borrelen we wekelijks op dinsdag- en vrijdagavond in onze sociëteit aan de Prinsengracht 181. Daarnaast kan er op dinsdag genoten worden van een maaltijd gekookt door je mede-Cycladianen.

De 10 redenen waarom jij lid wilt worden van Cyclades:

1. Een onvergetelijke introductieweek.
2. Gezellige weekenden weg door heel Nederland.
3. Een prachtige sociëteit aan de Prinsengracht.
4. Reizen naar het buitenland: liftend, voor de wintersport en naar de zon. Naast liftweekend, wintersport en zeilweekend gaat Cyclades eenmaal per jaar op buitenlandweekend. In de afgelopen jaren gingen we onder andere naar Krakow, Lissabon, Milaan, Praag, Zagreb en Budapest.
5. Grote feesten voor iedereen, o.a. met Koningsdag en oud & nieuw.
6. Spontane uitjes naar het park, festivals, de film en nog veel meer.
7. Mogelijkheden om je organisatiekwaliteiten te ontplooien in vele commissies die Cyclades rijk is.
8. Een leuke/toffe/gezellige toevoeging aan je sociale leven. Zo gaan we ook geregeld op weekendjes weg, waarbij we ergens in Nederland in een scoutinghuisje een weekendje feesten, chillen en bier drinken.
9. Heerlijk Helder Amstel.
10. Geen ontgroening!

De vereniging wordt bestuurd door de Senaat en daarnaast zijn er veel commissies. Deze commissies kunnen vast, tijdelijk, serieus of minder serieus zijn. Zo heb je het Tappersgilde, dit zijn de helden van de bar die je graag van alcohol voorzien! Commizzi Dizzi zorgt voor leuke feestjes binnen en buiten de vereniging, maar pas op wat je allemaal uitspookt want je wordt in de gaten gehouden door de roddelcommissie Fact!on! De paalredactie stelt zes keer per jaar het verenigingsblad samen, genaamd De Paal. Voorbeelden van andere commissies zijn de Sangco, de Relaatci, de ChoKoCo, en de vrouwenkookcommissie genaamd Nectar en Ambrozijn. Door al deze verschillende commissies voel je je snel thuis binnen Cyclades en onderhoudt je leuk contact met de andere Cycladianen.

Bovendien heb je als Cycladiaan de mogelijkheid om tijdens je studentenperiode in een heus grachtenpand te wonen. De kamers boven de sociëteit zijn beschikbaar voor onze leden en als je aan de beurt bent mag je er drie jaar wonen! Daarbij organiseren de bovenhuisbewoners minimaal een keer per jaar het legendarische bovenhuisfeest. De kamers worden omgetoverd tot feestzalen, waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden!

Heb je nog andere vragen over Cyclades, de open avonden of de introductieweek? Stuur dan ook een mailtje naar prorector@sv-cyclades.nl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 1 februari 2017 is er tussen de onderwijsinstellingen(HvA, VU en de UvA) en de AKvV namens haar lidverenigingen, een vernieuwde gedragscode ondertekend. Deze gedragscode is te vinden via deze link